Evropska organizacija za zagotavljanje avtentičnosti in varnosti zdravil (EMVO)

Evropska organizacija za zagotavljanje avtentičnosti in varnosti zdravil (v nadaljevanju EMVO) je neprofitna belgijska organizacija, ki zastopa deležnike, združene za preprečevanje vstopa ponarejenih zdravil v zakonito dobavno verigo zdravil.
Organizacija EMVO je prevzela odgovornost za pospešeno vzpostavitev Evropskega sistema za zagotavljanje avtentičnosti in varnosti zdravil (v nadaljevanju EMVS). EMVS je v skladu z evropsko direktivo o ponarejanju zdravil in delegirano uredbo. Zagotavlja, da bo implementiran delujoč, varen, medsebojno operativen, stroškovno učinkovit sistem po vsej Evropi.

Infiltracija ponarejenih zdravil v evropski dobavni verigi je velika ponavljajoča se grožnja za pacientovo zdravje in varnost. Ker sta farmacevtski industriji pacientovo zdravje in varnost izrednega pomena, je potrebna obširna strategija na evropski ravni. Organizacija EMVO je bila tako ustanovljena kot skupna iniciativa deležnikov EU, ki predstavljajo proizvajalce zdravil (Medicines for Europe, EFPIA, EAEPC), veletrgovce (GIRP) in skupnosti farmacevtov (PGEU).

Ustanovitveni člani so:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site! Top