Ljubljana, 26.1.2018

Z veseljem vas obveščano, da smo uspešno izvedli uporabniško testiranje (UAT) nacionalnega sistema za preverjanje avtentičnosti zdravil. Testiranje je potekalo pod vodstvom ZAPAZ-a, pridružili pa so se mu tudi predstavniki centralne evropske organizacije (EMVO), ter ostalih nacionalnih organizacij, ki uporabljajo sistem ponudnika Solidsoft Reply.

Testiranje smo izvedli na način, da smo preverili delovanje celotne verige, od proizvajalca do lekarniškega sistema. Pri tem smo uporabili testne podatke, ki sta jih preko evropskega vozlišča v sistem naložila proizvajalca zdravil Johnson & Johnson in Krka. Na drugi strani smo dvodimenzionalne oznake preverjali z optičnim čitalnikom, s pomočjo uporabniških vmesnikov informacijskih sistemov, ki se uporabljajo v lekarnah in pri veletrgovcih z zdravili.

S tem smo postavili pomemben mejnik pri vzpostavitvi širšega evropskega sistema za preverjanje avtentičnosti zdravil (EMVS). Testiranju bo sledila pilotna faza, v kateri bodo sodelovale nekatere lekarne in bolnišnice. Vsi ostali uporabniki sistema pa se bodo postopoma vključevali do konca leta 2018.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site! Top
Share This