Evropska organizacija za zagotavljanje avtentičnosti in varnosti zdravil (EMVO)

Evropska organizacija za zagotavljanje avtentičnosti in varnosti zdravil (EMVO) je neprofitna organizacija s sedežem v Bruslju. Upravlja z vozliščem (EU HUB), ki povezuje vse nacionalne sisteme držav članic. Proizvajalci zdravil preko vozlišča nalagajo serializacijske podatke v mrežo evropskih nacionalnih sistemov za preverjanje zdravil.


Podobno kot na nacionalni ravni, so tudi EMVO ustanovila združenja deležnikov v preskrbni verigi, ki morajo izvajati ukrepe za preprečevanje vstopa ponarejenih zdravil v zakonito dobavno verigo zdravil.


EMVO je s svojimi ustanovitelji ter predstavniki nacionalnih organizacij vzpostavila enotne standarde delovanja, kakovosti in interoperabilnosti celotnega Evropskega sistema EMVS. S tem zagotavlja, da je implementiran sistem po vsej Evropi delujoč, varen, medsebojno operativen in stroškovno učinkovit.

 

Povezava do spletne strani EMVO: https://www.emvo-medicines.eu 

Organizacija EMVO je bila ustanovljena kot skupna iniciativa deležnikov EU, ki predstavljajo proizvajalce zdravil (Medicines for Europe, EFPIA, EAEPC), veletrgovce (GIRP) in skupnosti farmacevtov (PGEU).

Ustanovitveni člani so:

Za zagotavljanje zakonodajne skladnosti EMVS skrbi Evropska Komisija.

Piškotki

Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Več o piškotkih