Uporabniki

Splošna javnost

Osnoven namen preverjanja zdravil je zagotavljati varnost za vse paciente. S tem, ko se vsako posamezno zdravilo preveri, je zagotovljeno, da bo pacient prejel varno, avtentično in natančno tisto zdravilo, ki ga je zdravnik predpisal v elektronskem receptu.

Vendar pa je ta varnost zagotovljena samo pri zdravilih, ki se izdajajo na recept v lekarni. Zdravila, ki jih pacienti nabavljajo pri nepooblaščenih trgovcih (na primer preko spleta) niso preverjena, torej ni nobenega zagotovila o njihovi učinkovitosti in varnosti!

Več informacij

Lekarne in veletrgovci

Skladno z delegirano uredbo EU 2016/161 in Uredbo o izvajajnu delegirane uredbe mora vsaka pravna oseba (organizacija), ki je pristojna za izdajanje zdravil na recept javnosti, vzpostaviti povezavo s Slovenskim sistemom za preverjanje avtentičnosti zdravil.

Več informacij

Ponudniki IT rešitev

Ponudniki IT rešitev, ki so povezane na sistem SiMVS, lahko na tej povezavi najdete pomembne informacije o nadgradnjah, vzdrževanju in načrtu razvoja sistema

Več informacij

Proizvajalci zdravil

Vsak imetnik dovoljenj za promet z zdravili, ki v Sloveniji trži vsaj en proizvod, ki spada v obseg delegirane uredbe (FMD), mora po 9.2.2019 z ZAPAZ-om skleniti pogodbo o sodelovanju.

Več informacij

Stopite v stik

Pošljite nam sporočilo

Piškotki

Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Več o piškotkih