Novice

Vzdrževanje

Obvestilo o nedosegljivosti sistema SiMVS

Apr 3, 2024Vzdrževanje

Zaradi planirane nadgradnje sistema bo SiMVS nedosegljiv 16.5.2024 med 0:00-3:00 uro.
V tem času ne bo mogoče izvajati transakcij (izdaja, verifikacija), kot tudi aktivnosti na portalu.

JAZMP je v sodelovanju z ZAPAZ pripravil novo verzijo dokumenta "Postopki za obvladovanje odzivov SiMVS", ki je skupaj s prilogo objavljen na spodnjih dveh povezavah.

Dokument je namenjen uporabnikom sistema in opisuje vse možne odzive SiMVS, ki jih lahko uporabnik prejme ob skeniranju, ter opisuje postopke, po katerih naj se uporabnik ravna za vsak odziv posebej.

Dokument smo posodobili z vsemi novimi odzivi, ki so bili dodani sistemu v sklopu preteklih nadgradenj od prejšnje verzije dokumenta naprej.

 

Novica

Novi izjemi pri izdaji zdravil

Nov 20, 2023Novica

JAZMP je potrdila dve izjemi pri izdaji zdravil:

Fibrovein  5 mg/ml in 10 mg/ml (Neznana šifra proizvoda)

Paxlovid 150mg + 100mg (Seriji je potekel rok uporabe)

Zdravili se lahko izdajata kljub izpisanim opozorilom.

Fibrovein  5 mg/ml in 10 mg/ml

Zdravilo je v Slovenijo uvoženo iz Velike Britanije, kjer zaradi izstopa iz EU (Brexit) proizvajalci ne nalagajo več podatkov v evropsko vozlišče. Ob poskusu izdaje tega zdravila bo sistem SiMVS zato vrnil sporočilo “Neznana šifra proizvoda”. Kljub temu opozorilu se zdravilo lahko izda.

Paxlovid 150mg + 100mg (posodovitev 20.11.2023)

Zdravilu Paxlovid je bil odobren nov rok uporabnosti. Škatle, ki imajo na ovojnini originalno natisnjen datum izteka roka uporabnosti od 12/2023 in številko serije GP2264, lahko ostanejo v uporabi do konca 02/2024, če se shranjujejo pri odobrenih pogojih shranjevanja. Škatle zdravila Paxlovid so bile opremljene z nalepko s posodobljenim datumom izteka roka uporabnosti, vendar podatki niso bili popravljeni v sistemu, zato bo ob poskusu izdaje SiMVS vrnil sporočilo “Seriji je potekel rok uporabe”. Kljub opozorilu se zdravilo lahko izda.

Evropska agencija za zdravila (EMA) je izdala opozorilo za paciente in zdravstvene delavce, da so se v EU pojavile sumljive ponudbe ponaredkov zdravila Ozempic 1 mg raztopina za injiciranje v napolnjenem injekcijskem peresniku, ki je indicirano za zdravljenje sladkorne bolezni tipa 2. Peresniki so lažno označeni kot Ozempic, prelepljeni so z nalepko v nemškem jeziku. Odkriti so bili pri veletrgovcih v EU in Združenem kraljestvu, izvirajo pa od veletrgovcev iz Avstrije in Nemčije. EMA poudarja, da ni mogoče izključiti, da se bodo ponaredki še naprej pojavljali, prizadete so ali bodo lahko tudi druge jakosti in pakiranja zdravila.

Podrobnosti si lahko preberete v prispevku, objavljenem na spletni strani JAZMP:

https://www.jazmp.si/2023/10/20/ema-opozarja-na-pojav-ponaredkov-zdravila-ozempic-v-evropski-uniji/

V četrtek 19.5. smo izvedli webinar z naslovom Novosti SiMVS ter upravljanje z alarmi, ki je bila namenjena vsem slovenskim deležnikom, predstavnikom lekarn, farmacevtom, veletrgovcem, IT ponudnikom lekarniških sistemov in ostalim deležnikom, ki jih zadevajo določila Delegirane uredbe o preprečevanju vstopa ponarejenih zdravil v zakonito dobavno verigo.

Posnetek spletne predstavitve je na voljo na naslednji povezavi:

https://youtu.be/PZEQzem3NDU

Webinar

OBVESTILO O NEDOSEGLJIVOSTI SISTEMA SiMVS

Maj 3, 2023Webinar

Zaradi planirane nadgradnje sistema bo SiMVS nedosegljiv 24.5.2023 med 0:00-3:00 uro.
V tem času ne bo mogoče izvajati transakcij (izdaja, verifikacija), kot tudi aktivnosti na portalu.

Dogodek

Motnje pri delovanju sistema SiMVS

Jan 25, 2023Dogodek

Danes, 25.1.2023, v dopoldanskem času je prišlo do izpada nekaterih globalnih storitev Microsofta, posledično pa žal tudi do motenj v povezavi do nacionalnega Sistema za preverjanje avtentičnosti zdravil (SiMVS).

Izpad je vplival na delovanje elektronskih komunikacij po vsem svetu. Po poročanju Microsofta so bile težave odpravljene nekaj pred poldnevom in motenj sedaj ne beležimo več.

V kolikor ste med 8:30 – 11:45 zaradi težav s povezavo dobili kakšen alarm kot posledico tehničnih težav, vas prosimo, če to zabeležite v portalu.

Prav tako vas prosimo, da poskrbite za deaktivacijo (odjavo) škatlic, ki so bile morda izdane brez odjave v času izpada.

Hvala za razumevanje.

Uncategorized

OBVESTILO O MOTNJAH V DELOVANJU SISTEMA SiMVS – RAZREŠENO

Jan 18, 2022Uncategorized

18.1.2022 10:00

Napaka je bila zdaj odpravljena in sistem deluje normalno. V kolikor opazite še kakšne težave, nas prosimo obvestite.

 

——————————————

 

Zaradi težav na podatkovnih strežnikih je povezava s SiMVS sistemom trenutno zelo otežena.

Dobavitelj SiMVS sistema težavo urgentno odpravlja.

Skladno z navodili JAZMP velja ob nedostopnosti sistema prilagojen način izdaje zdravil:
https://www.zapaz.si/wp-content/uploads/2020/07/Navodila-za-ravnanje-v-primeru-nedelovanja-sistema-SiMVS.pdf

O statusu reševanja težav vas bomo ažurno obveščali.

dummy

dummy

dummy

A

Piškotki

Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Več o piškotkih